Wat kost een Tiny TIM?

Mogelijkheden en prijzen

Op dit moment werken we met onze Co-makers aan een vervolgstap en zijn we druk bezig met de nacalculaties en verbeterpunten van de eerder gemaakte prototypes. Vanaf 1 januari 2017 is Tiny TIM te bewonderen op de Olmenhorst te Lisserbroek: de variant zoals deze te zien was op de FabCity. Een bezichtiging kan op afspraak door contact op te nemen met FARO Architecten. De variant die op de Dutch Design Week te zien was,  wordt momenteel voltooid bij onze aannemer C. van de Grift te Harmelen. Deze laatste is voorzien van een multifunctioneel interieur dat speciaal voor Tiny TIM is ontworpen door Studio Nuance. Een basis Tiny TIM is er al vanaf €14.500,- incl. BTW. Afhankelijk van de gekozen variant en mogelijke optie’s loopt het bedrag op tot max. €62.500,- incl BTW. De prijsopbouw is inclusief BTW) en bestaat uit verschillende varianten met uitbreidbare opties. Een voorlopige prijslijst kan je hier downloaden.

De Tiny TIM Autarkisch is gedimensioneerd op het energiegebruik gedurende het hele jaar. De Tiny TIM Energieneutraal kan alleen voor seizoensrecreatie gebruikt worden en kan daarom met minder en dus goedkopere installaties. Deze prijzen zijn gebaseerd op een voorlopige schatting waaraan geen rechten kunnen worden ontleent. Indien u serieuze interesse heeft stuur ons dan een mail met daarin aangegeven of u interesse heeft voor recreatief gebruik, permanent gebruik, of dat u de beschikking heeft over aansluitingen e.d. en op welke termijn u een Tiny TIM wenst. Als het meerder Tiny TIM’s betreft, kunnen wij bij de leveranciers van materialen kortingen krijgen die een gunstig effect op de prijs hebben, dat is winst voor alle geïnteresseerden.

Verplaatsing Tiny TIM

Vervoer is mogelijk met een auto met genoeg vermogen en als de bestuurder in het bezit is van een standaard BE-rijbewijs. De verplaatsing gaat middels een trailer, die vervolgens achter de auto wordt gehangen. Dit is een relatief goedkope manier van vervoeren. Uiteraard kan Tiny TIM ook verplaatst worden middels een vrachtwagen-oplegger combinatie die tevens over een kraan beschikt. Bij weinig verplaatsingen – bijv. één keer per twee à drie jaar – verdient dit de voorkeur. Dit soort transport kan nl. zonder begeleidend vervoer omdat de Tiny TIM binnen de breedte van 2,50 meter valt. Een eventuele grotere versie (3,50 meter breedte), zal getransporteerd moeten worden met een dieplader en valt wel onder de regels van bijzonder transport. Daar zijn extra kosten aan verbonden.

Locaties voor een Tiny TIM

Plaatsingsmogelijkheden zijn nog in de ontwikkelings-fasen. We kunnen ons voorstellen dat gemeentes over plekken aan het debatteren zijn en verschillende gemeentes hebben inmiddels al een plek toegewezen voor Tiny Houses of hebben de intentie dat te gaan doen. Voorbeelden zijn bijv. Haarlem, Almere, Alkmaar, Breda, Utrecht en Nijmegen. We zijn door diverse gemeentes benaderd om aan dit denkproces deel te nemen. Momenteel starten we een pilotproject in Haarlem om in totaal 13 Tiny TIM’s te plaatsen op twee verschillende locaties. Dus er komt ook vanuit de gemeentes steeds meer interesse.

Mocht je zelf over een stukje grond beschikken, dan is het zaak om bij de gemeente te onderzoeken welke vergunningen er benodigd zijn om daar (semi) permanent te wonen, te werken of te recreëren. Natuurlijk al naar gelang wat voor doel je met een Tiny TIM voor ogen staat.

Opties en uitbreidingen

Elke Tiny TIM kan uitgebreid worden met de volgende optie’s:

  • Gevel van gebrand hout (Shou Sugi Ban): €2.000,-
  • Casco 1 meter breder (3.50 meter): €7.000,-
  • Vastgebouwd op Trailer: €3.500,-
  • Extra windmolen: €1.500,-
  • Extra accuopslag per kWh (globaal): €1.000,-
  • Luxe interieur (met stoffering): €10.000,-
  • Levering op locatie: op aanvraag (kostprijs)

Do it Yourself

€14.500,-

Bouw pakket Tiny TIM casco met staalframe, wand- en dakpanelen, vloerplaten, balken en isolatie, waterdichte dampopen folie, panlatten voor gevel, kozijnen.

Casco

€19.500,-

In elkaar gezet Tiny TIM casco met staalframe, wand- en dakpanelen, vloerplaten, balken en isolatie, waterdichte dampopen folie, panlatten voor gevel, kozijnen.

Casco +

€24.500,-

In elkaar gezet Tiny TIM casco met staalframe, wand- en dakpanelen, vloerplaten, balken en isolatie, waterdichte dampopen folie, panlatten voor gevel, gevel van onbehandelde Douglasdelen, kozijnen

Basic

€29.500,-

In elkaar gezet Tiny TIM casco met staalframe, wand- en dakpanelen, vloerplaten, balken en isolatie, waterdichte dampopen folie, panlatten voor gevel, gevel van onbehandelde Douglasdelen, kozijnen, basic interieur bestaande uit infraroodpaneel, droogtoilet, douche, keuken en LED-verlichting.

Energieneutraal

€39.500,-

In elkaar gezet Tiny TIM casco met staalframe, wand- en dakpanelen, vloerplaten, balken en isolatie, waterdichte dampopen folie, panlatten voor gevel, gevel van onbehandelde Douglasdelen, kozijnen, basic interieur bestaande uit infraroodpaneel, droogtoilet, douche, keuken en LED-verlichting, energiepakket bestaande uit 6 x Triple Solar PVT panelen (SF 165 W), 6 x Triple Solar PV panelen (SF 165 W), Nibe LX DC-AC Boiler (165 liter) incl. regeling.

Autarkisch

€62.500,-

In elkaar gezet Tiny TIM casco met staalframe, wand- en dakpanelen, vloerplaten, balken en isolatie, waterdichte dampopen folie, panlatten voor gevel, gevel van onbehandelde Douglasdelen, kozijnen, basic interieur bestaande uit infraroodpaneel, droogtoilet, douche, keuken en LED-verlichting, energiepakket bestaande uit 6 x Triple Solar PVT panelen (SF 165 W), 6 x Triple Solar PV panelen (SF 165 W), Nibe Buffervat (500 liter) incl. regeling, 2 x windmolen, groene waterzuiverende wand, accupakket (6,5 kWh Lithium-ion).