Verplaatsbaar met BE rijbewijs

FLEXIBEL

Tiny TIM is zeer mobiel. Een mobiel huis geeft veel vrijheid ten opzichte van een traditioneel huis. Of het nu voor korte of voor lange tijd is, Tiny TIM kan ingezet worden op bestemmingen en locaties waar andere oplossingen te duur of technisch niet mogelijk zijn.

Deze vrijheid heeft ook randvoorwaarden. Zo mag een huisje op wielen door een bestuurder met een BE rijbewijs verplaatst worden, mits het totale gewicht inclusief de trailer niet meer is dan 3,5 ton. Dit maximale gewicht is een flinke uitdaging. 3,5 ton is ongeveer 1% van een gemiddeld stenen huis. De maximale maten voor het BE vervoer over de weg zijn 2,55 meter breed, 4,0 meter hoog en 12 meter lang. De praktijk leert dat de lengtebeperking geen uitdaging vormt, het maximale gewicht in combinatie met de maximale breedte en hoogte echter wel. Bij een lengte van 6 à 7 meter nadert een duurzaam huisje op wielen het maximaal toelaatbare gewicht van 3,5 ton. Tiny TIM heeft een afkoppelbare waterzuiveringsunit met de groene wand. In deze unit zitten waterreservoirs met 2000 liter water. Het zou zonde zijn om deze reservoirs leeg te moeten laten lopen voor transport en daarna weer een tankwagen te moeten bestellen met nieuw water. Dus ook de waterzuiveringsunit is door een bestuurder met BE rijbewijs te verplaatsen met dezelfde trailer.

MOBILE BESTEMMINGEN

Voor een autarkisch, verrijdbaar huis zijn diverse nuttige bestemmingen te bedenken. Een belangrijke ambitie die wij hebben is om in onze steden beter en nuttiger gebruik te maken van tijdelijk braakliggende terreinen. Zeker in studentensteden is de vraag naar kleine zelfstandige woonruimte groot. Mobiliteit en tijdelijkheid is iets dat past bij studenten. Tijdelijk gebruik van locaties die nog wachten op een permanente bebouwing is in veel gevallen goed voor een buurt. Tijdelijk wonen kan een adequaat middel zijn tegen verloedering van een locatie en de omgeving. Eigenlijk ligt dit initiatief in het verlengde van het antikraak wonen.

Maar Tiny TIM is flexibel en daarom geschikt voor meerdere soorten gebruik. Ook recreatief seizoensgebruik op een bijzondere locatie waar geen aansluitingen zijn behoort tot de mogelijkheden. Tiny TIM’s zouden ook door het COA ingezet kunnen worden om vluchtelingen of statushouders op te vangen. En woningcorporaties kunnen een Tiny TIM als wisselwoning voor de deur zetten van een te verbouwen pand. Zo blijft de bewoner in zijn eigen buurt tijdens de renovatie.

Maar ook de arbeidsmarkt wordt “mobieler”. Tijdelijke contracten worden meer en meer norm en dat vraagt om een flexibele aanpak. Gaan waar het beste en best betaalde werk is maakt je vrijer en onafhankelijker op de arbeidsmarkt!

Tiny TIM is zo ontworpen dat de trailer eronder vandaan kan worden gehaald. Dit heeft met name zin als Tiny TIM wat langere tijd ergens kan staan. Voordeel is dat zonder de trailer de instap een stuk minder hoog is, de trailer niks van de weersomstandigheden te lijden heeft, en dat een trailer zo gebruikt kan worden voor meerdere Tiny TIM’s.