Wat kost een Tiny TIM?

Mogelijkheden en prijzen

Op dit moment werken we met onze Co-makers aan een vervolgstap en zijn we druk bezig met de nacalculaties en verbeterpunten van de eerder gemaakte prototypes. Op dit moment is Tiny TIM te bewonderen op de Bouwexpo in Almere: de variant zoals deze te zien was op de Dutch Design Week. Er worden regelmatig rondleidingen gegeven. De versie in Almere is voorzien van een multifunctioneel interieur dat speciaal voor Tiny TIM is ontworpen door Studio Nuance. Een basis Tiny TIM model XS is er al vanaf €34.500,- incl. BTW. Afhankelijk van de gekozen variant en mogelijke optie’s loopt het bedrag op tot max. €72.500,- incl BTW. De prijsopbouw bestaat uit verschillende varianten met uitbreidbare opties.

De Tiny TIM Autarkisch is gedimensioneerd op het energiegebruik gedurende het hele jaar. De Tiny TIM Energieneutraal kan alleen voor seizoensrecreatie gebruikt worden en kan daarom met minder en dus goedkopere installaties. De prijzen zijn gebaseerd op een voorlopige schatting waaraan geen rechten kunnen worden ontleent. Indien u serieuze interesse heeft stuur ons dan een mail met daarin aangegeven of u interesse heeft voor recreatief gebruik, permanent gebruik, of dat u de beschikking heeft over aansluitingen e.d. en op welke termijn u een Tiny TIM wenst. Als het meerder Tiny TIM’s betreft, kunnen wij bij de leveranciers van materialen kortingen krijgen die een gunstig effect op de prijs hebben, dat is winst voor alle geïnteresseerden.

Verplaatsing Tiny TIM

Vervoer is mogelijk middels een dieplader die tevens over een kraan beschikt. Dit soort transport kan zonder begeleidend vervoer omdat de Tiny TIM binnen de breedte van 3,50 meter valt. De extra kosten die hiermee gepaard gaan, wegen niet op tegen het kopen van een trailer alwaar je de Tiny TIM op moet bouwen. Bovendien is een trailer-combinatie nauwelijks te verzekeren.

Locaties voor een Tiny TIM

Plaatsingsmogelijkheden zijn nog in de ontwikkelings-fasen. We kunnen ons voorstellen dat gemeentes over plekken aan het debatteren zijn en verschillende gemeentes hebben inmiddels al een plek toegewezen voor Tiny Houses of hebben de intentie dat te gaan doen. Voorbeelden zijn bijv. Haarlem, Almere, Alkmaar, Breda, Utrecht, Den Haag, IJmuiden en Nijmegen. We zijn door diverse gemeentes benaderd om aan dit denkproces deel te nemen. Momenteel starten we een pilotproject in Haarlem om in totaal 10 Tiny TIM’s te plaatsen aan de Zwemmerslaan. Dus er komt ook vanuit de gemeentes steeds meer interesse.

Mocht je zelf over een stukje grond beschikken, dan is het zaak om bij de gemeente te onderzoeken welke vergunningen er benodigd zijn om daar (semi) permanent te wonen, te werken of te recreëren. Natuurlijk al naar gelang wat voor doel je met een Tiny TIM voor ogen staat.

Model XS

va. €34.500,-

In elkaar gezet Tiny TIM Model XS casco met staalframe, wand- en dakpanelen, vloerplaten, balken en isolatie, waterdichte dampopen folie, panlatten voor gevel, kozijnen.

Model XS voldoet aan het tijdelijk bouwbesluit (10 jaar geldig met mogelijke verlenging van nog eens 5 jaar)

Unitafmeting: 2750mm x 7900mm. GBO: 15 m2

Model S

va. €44.500,-

In elkaar gezet Tiny TIM Model S casco met staalframe, wand- en dakpanelen, vloerplaten, balken en isolatie, waterdichte dampopen folie, panlatten voor gevel, kozijnen.

Model S voldoet volledig aan het bouwbesluit.

Unitafmeting: 3500 mm x 9300 mm. GBO 27 m2