Wat kost een Tiny TIM?

Mogelijkheden en prijzen

De Tiny TIM op Fab City is het prototype dat we nu aan het testen en analyseren zijn. Op dit moment werken we met onze Co-makers aan een vervolgstap en zijn we druk bezig met de nacalculaties en verbeterpunten van het prototype. Op basis van de geëvalueerde versie van Tiny TIM calculeren we de uiteindelijke basisprijs en de mogelijke opties. Zodra de prijzen bekend zijn zullen we dit via de website en de nieuwsbrief communiceren.

Wellicht komt er een prijsopbouw voor verschillende situaties:

  • 100% Zelfvoorzienend met geen enkele aansluiting.
  • Een configuratie met een elektra-aansluiting waardoor de relatief dure accu’s niet nodig zijn.
  • Een variant die een meter breder is voor een situatie waar de verplaatsbaarheid met een BE rijbewijs minder relevant is.
  • Een variant op basis van enkel het casco

De Tiny TIM op FabCity is gedimensioneerd op het energiegebruik gedurende het hele jaar. Indien een Tiny TIM alleen voor seizoensrecreatie gebruikt gaat worden kan het met minder en dus goedkopere installaties. De voorlopige schattingen zijn dat er straks een prijsrange zal zijn van tussen de €33.000,- tot €55.000,- excl. BTW. Indien u serieuze interesse heeft stuur ons dan een mail met daarin aangegeven of u interesse heeft voor recreatief gebruik, permanent gebruik, of dat u de beschikking heeft over aansluitingen e.d. en op welke termijn u een Tiny TIM wenst. Als de vraag groot is kunnen wij bij de leveranciers van materialen kortingen krijgen die een gunstig effect op de prijs hebben, dat is winst voor alle geïnteresseerden.

Verplaatsing Tiny TIM

Vervoer is mogelijk met een auto met genoeg vermogen en als de bestuurder in het bezit is van een standaard BE-rijbewijs. De verplaatsing gaat middels een trailer, die vervolgens achter de auto wordt gehangen. Dit is een relatief goedkope manier van vervoeren. Uiteraard kan Tiny TIM ook verplaatst worden middels een vrachtwagen-oplegger combinatie die tevens over een kraan beschikt. Bij weinig verplaatsingen – bijv. één keer per twee à drie jaar – verdient dit de voorkeur. Dit soort transport kan nl. zonder begeleidend vervoer omdat de Tiny TIM binnen de breedte van 2,50 meter valt. Een eventuele grotere versie (die nu nog niet ontwikkeld is), zal getransporteerd moeten worden met een dieplader en valt wel onder de regels van bijzonder transport.

Locaties voor een Tiny TIM

Plaatsingsmogelijkheden zijn nog in de ontwikkelings-fasen. We kunnen ons voorstellen dat gemeentes over plekken aan het debatteren zijn en verschillende gemeentes hebben inmiddels al een plek toegewezen voor Tiny Houses of hebben de intentie dat te gaan doen. Voorbeelden zijn bijv. Almere, Alkmaar, Breda, Utrecht en Nijmegen. We zijn door diverse gemeentes benaderd om aan dit denkproces deel te nemen. Dus er komt ook vanuit de gemeentes steeds meer interesse.

Mocht je zelf over een stukje grond beschikken, dan is het zaak om bij de gemeente te onderzoeken welke vergunningen er benodigd zijn om daar (semi) permanent te wonen, te werken of te recreëren. Natuurlijk al naar gelang wat voor doel je met een Tiny TIM voor ogen staat.