Van 10 juli t/m 19 juni vond het Oerol festival op Terschelling plaats. Onze tweede Tiny TIM was daarbij, maar nog zonder interieur. Een goede aanleiding om het feestend publiek te vragen om hun droominterieur voor de Tiny TIM ter plekke te ontwerpen. Aan de hand van een sjabloon op schaal kon iedereen met potlood, lineaal en gum aan de gang. Het lege interieur konden ze natuurlijk zien om te beleven hoe een Tiny TIM ruimte voelt en waar wat zou kunnen staan. In het interieur hingen foto’s van een compleet ingerichte Tiny TIM (die op Fab City stond) zodat je een voorstelling kon maken hoe het eruit zou kunnen zien. Dat leverde een kleine 40 ontwerpschetsen op die ieder een unieke kijk gaf hoe mensen een Tiny House voor zich zien. Er zaten originele ideeën bij waar wij als kern-team nog niet aan gedacht hadden. Dat maakte de keuze er niet makkelijker op om éénduidig een winnaar aan te wijzen.
Interieur Tiny TIM 2Interieur Tiny TIM 1Toch viel ons oog op het ontwerp van Marjolein Jonkers (nee, dat is niet Marjolein in het klein, maar wel stom toevallig). Zij bedacht een zeer innovatief en multifunctioneel interieur dat met vier verrijdbare- en schakelbare zitelementen omgetoverd kon worden tot een romantische- of een mannenavond. Zij bedacht ook een slimme oplossing voor de douche en WC (veel mensen vergaten dat). Zo was het toilet verschuifbaar en kon je het keukenblad verlengen in het douchegedeelte. Daarboven een éénpersoonsbed dat je kon uitschuiven tot een tweeslaper. Je bereikte de slaapentresol met een touwladder (heel licht). Verder gaf ze ons ook nog een verf-advies: wheatpaste, een mengsel van lijm en bloem aangelengd met water en natuurlijke pigmenten. Naar onze overtuiging het meest complete en doordachte interieur van allemaal. Marjolein wint daarmee de tegoedbon voor een overnachting voor twee personen.

Interieur Tiny TIMDe eervolle vermelding gaat naar Sanne de Groot. Zij bedacht als enige een interieur dat in delen op te takelen was. Het bed en de stoelen, maar ook de eet cq. massagetafel kon naar het plafond worden opgetakeld waardoor er veel ruimte te winnen viel. Compleet met contragewicht en draaidouche. Het bed is voorzien van de nodige opbergruimte. De keuken kan verlengt worden d.m.v. een uittrekbaar aanrecht. Slimme Sanne!

De jury bestond uit Hans Peter Föllmi, Jurgen van der Ploeg, Dante Föllmi en Fanny Zandvliet. Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden.

About the author
Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierToevoegen